Μετάβαση στο Νέο Portal

tcp.gr Project

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Θέατρο: "Caveman" στο Coronet

Το φαινόμενο Caveman του Rob Becker συνεχίζεται στο θέατρο Coronet για τρίτη χρονιά, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη.
Αυτή τη σεζόν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς, δίνει τη δική του εκδοχή για τον «άνθρωπο των σπηλαίων». Το έργο πραγματεύεται έναν πανανθρώπινο και παγκόσμιο προβληματισμό: τη σχέση των δύο φύλων. Γιατί οι γυναίκες αρέσκονται να ψωνίζουν; Γιατί μπορούν να μιλούν με τις ώρες, ανταλλάσσοντας αμέτρητες πληροφορίες με τις φίλες τους; Γιατί οι άντρες είναι ακατάστατοι; Σε αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις που απασχολούν τον άνθρωπο από κτίσεως κόσμου, απαντάει ο Σωτήρης -ο σύγχρονος άντρας, τον οποίο πετάει έξω από το σπίτι η γυναίκα του- επικαλούμενος τον Caveman. Πιο συγκεκριμένα, ο συγγραφέας του έργου αποκαλύπτει λεπτομερώς τη γυναικεία και την αντρική ψυχή και στη συνέχεια προσπαθεί να τις «συγκρίνει» μέσω της αναδρομής στην ιστορία, από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα.
Ο άντρας ήταν και είναι κυνηγός, με αποτέλεσμα να εστιάζει σε έναν μόνο στόχο, χωρίς να επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό εξηγεί και την εμμονή του με την τηλεόραση. «Ένας άντρας δεν βλέπει απλώς τηλεόραση, μπαίνει μέσα στην τηλεόραση». Η γυναίκα, από τη άλλη, ήταν και είναι συλλέκτρια• συλλέγει ψώνια, οργασμούς, πληροφορίες… «Γι’ αυτό και μπορεί να καταλάβει σε τι διαφέρει το κοκκαλί από το ζαχαρί». Καταστάσεις όπως το zapping, το sex, το gossip και τα ψώνια παρουσιάζονται χιουμοριστικά μέσα από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ξεδιπλώνει το υποκριτικό και επικοινωνιακό του χάρισμα πάνω στη σκηνή! Ο κόσμος γελάει, αρκετές φορές συμπάσχει και συμμετέχει, ενώ άλλες στιγμές σφίγγει με αγάπη το χέρι του συντρόφου του...


Παραστάσεις: Τετ.-Κυρ. 21:15. Εισιτήριο: €23, €18 (φοιτητικό)

Φρύνης 11 & Υμηττού, Παγκράτι
Τηλέφωνα : 210 7012123, 210 7012511
www.coronet.gr, www.caveman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου