Μετάβαση στο Νέο Portal

tcp.gr Project

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Σεπόλια: Αγκοπ Ροδι

Η φήμη αυτού του αρμένικου εστιατορίου απλώνεται σε όλη την Αθήνα με ένα και μοναδικό τρόπο• από στόμα σε στόμα. Διότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να πας και να μην ξαναπάς. Να μην το πεις και στους φίλους σου, για να έχουν κι εκείνοι την ευκαιρία να δοκιμάσουν το πιο ζουμερό και νόστιμο κεμπάπ του κόσμου. Να μην απολαύσεις τη γλυκιά και ανεπιτήδευτη φιλοξενία της οικογένειας Αγκόπ και, κυρίως, της αεικίνητης μαμάς Λαρίσας. Μόνο μην μπερδευτείτε, διότι το εστιατόριο μετακόμισε 500 μέτρα πιο κάτω και άλλαξε όνομα -τώρα λέγεται Ρόδι.
Θα καταλάβετε τη διαφορά αμέσως, όταν έρθει στο τραπέζι ένας τεράστιος δίσκος με κρύα και ζεστά ορεκτικά για να διαλέξετε, αν και θα αποδειχθεί πολύ δύσκολο να απορρίψετε κάποια από αυτά.
Σίγουρα, επιβάλλεται να ξεκινήσετε με το λεπτεπίλεπτο λαχματζούν με το ανάλαφρο στρώμα κιμά και την τραγανή ζύμη, την πρωτότυ¬πη συνταγή του βελούδινου πολτού από κόκκινο φασόλι και την άψογη μελιτζάνα ρολό, γεμιστή με τραγανό καρύδι. Μην αντισταθείτε με τίποτε στα ολοστρόγγυλα βραστά και ανάλαφρα ισλί κιουφτά, φτιαγμένα με άπαχο μοσχάρι και πλιγούρι και τη σπέσιαλ λεπτοκομμένη πικάντικη καροτοσαλάτα με κόλιανδρο, αλλά και τη διαφορετική, θεϊκά απλή, μελιντζανοσαλάτα με ολόκληρα κομμάτια μελιτζάνας και φρέσκια ντομάτα.
Αν αισθανθείτε ότι χορταίνετε, σταματήστε για λίγο και ζητήστε ένα από τα απίστευτα ανθρακούχα νερά, τα οποία καταφτάνουν από το Ερεβάν της Αρμενίας. Πιείτε ένα ποτήρι μονορούφι και συνεχίστε το ταξίδι-εμπειρία στο κόσμο των αρμένικων γεύσεων με ένα απλό κεμπάπ ακουμπισμένο πάνω σε ξεροψημένη πίτα και καψαλισμένη στα κάρβουνα ντοματούλα. Να σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου… Ποτέ δεν φεύγω από τον Αγκόπ, χωρίς να γευτώ ένα καυτερό άδανα κεμπάπ, αν και στο τέλος πάντα τσιμπάω και μια μπουκιά γιαουρτλού για να δροσίσω τον ουρανίσκο μου. Τα Παρασκευοσαββατοκύριακα το μενού εμπλουτίζεται με κοντοσούβλι και κοκορέτσι. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσετε το δείπνο σας χωρίς να δοκιμάσετε τις σπιτικές τούρτες και τα γλυκά της μαμάς Λαρίσας. Στην αρχή θα σας παραξενέψουν λίγο, γιατί θα σας θυμίσουν τις πλούσιες, γλυκιές, γεμάτες και αληθινές τούρτες του παλιού καιρού. Να σας πω την αλήθεια, τις προτιμώ από τα βαρετά και τετριμμένα σουφλέ σοκολάτας και την πολυφορεμένη πανακότα. Αν πάλι τα γλυκά αυτού του τύπου σάς πέφτουν λίγο βαριά και υπερθερμιδικά, προτιμήστε το πολύχρωμο μαμαδίστικο ζελέ με γιαούρτι.

Τιμή: περίπου €18 με το κρασί
(Κρέοντος 163 & Ρόδου, Σεπόλια, τηλ. 210 5154376)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου